Sommergyser

Nyt fra 
Veddugodtdet.dk

Apropos på P1 har i sommer kørt familie-tema. Så kunne man sidde der i sommerhuset og gyse, mens forskellige eksperter påpegede alle de fejl man går rundt og laver i forhold til sin partner, sine gamle forældre og særligt i forhold til sine børn. Åh nej! Hvorfor hører man overhovedet sådan noget?

Men de af jer der stadig har små børn, kan jo nå at gøre et eller andet rigtigt endnu. Derfor linker vi her til det afsnit, der handler om børns sprogudvikling.......
For hvordan er det, at børn får et rigt nuanceret og brugbart sprog? Det gør de ved at man taler med dem, læser for dem, udfordrer dem sprogligt. Og - retorisk spørgsmål nr. 2 (hæ): Hvordan er det nu lige små børn lærer bedst? Ved at lege sig frem i stedet for at blive korrekset. Rim, remser, sange... Prøv Okker gokker gummiklokker og tjek hvor mange bagtungevokaler der lige blev trænet der... Eller prøv f.eks. en sang om en lille Kolbri Koli9 Koli10 (Se vores webside for voksne. Web-shoppen åbner lige om lidt)

Og hvis I tør, så brug 32 min på at lytte til sprogforsker Ole Henrik Hansen. Tjek i hvert fald lige familievejleder Lola Jensens skræmmende observationer fra en "sprogfattig familie".
 Apropos p1 om børns sprogudviklingIngen kommentarer:

Send en kommentar