"Nu har jeg fundet en stemme der ligner din, Mor"

“Nu har jeg fundet en stemme der ligner din, Mor”.....og med meget lys og spag luftig stemme synger min datter på 5 år , titelmelodien fra Rapunzel, hendes nye yndlings DVD.
Normalt synger hun kraftigt og dybt. Full power. Det ligger ikke til hendes personlighed at
synge spinkelt-MEN, hun har tydeligvis lagt mærke til, at når jeg f.eks synger godnatsange for hende, så synger jeg stille og lidt lyst så hun har en chance for at synge med, eller når jeg bare går omkring og nynner lidt derhjemme. Det ville jo i sig selv være lidt mærkligt hvis jeg brølede “DEN LILLE OLEEEEEEE ....“hen over sengegærdet når hun skal sove , men selvom jeg ellers ved andre lejligheder godt kan finde på at brøle igennem, så er det, det andet hun har lagt mærke, og som hun gerne selv har villet lære. Hun har sagt det flere gange”Hvorfor er min stemme ikke ligesom din?”
og oprigtigt været ked af det. At jeg så siger til hende, at jeg synes hendes måde at synge på er sej, at hun nu har fået  to måder at synge på, en sej og en fin f.eks, det er hun helt ligeglad med. Børn vil gerne kopiere, sådan er det bare. De gør som man selv gør, ikke som man siger de skal gøre. Sådan er det også med børn og musik. De spiller hvis man bruger det til noget i familien og selv spiller med, ellers gør de ikke, ihvertfald ikke særligt længe.

1 kommentar:

  1. Smiler stadig lidt over billedet af en mor der brøler "DEN LILLE OLEEEEE...." som godnatsang :)

    SvarSlet